Открытие Фестиваля-конкурса «Моя країна «Небувалих звірів» (статья)

14 грудня 2012 року у Національному виставковому комплексі «Експоцентр України» (ВДНГ) відкрився Фестиваль-конкурс «Моя країна «Небувалих звірів». Головна мета Фестивалю-конкурсу у вирощуванні Саду Любові та Радості, щоб чудовиські Хрррячі перетворювалися на чудових метеликів і друзі раділи життю разом створюючи Красу, яка рятує світ!
 
Багато гарних художніх творчих колективів прийняло участь у відбірковому турі Фестивалю-конкурсу. У кожного з таких колективів знайшлось чимало творчих робіт, які чудово прикрасили Сад Любові та Радості, але цілеспрямовано над темою Саду з країни «Небувалих звірів» працювало доки декілька колективів. Серед київських колективів слід відмітити студію «Петріківський розпис», клуб «Декоративний розпис» Голосіївського р-ну м. Київа під керівництвом Олени Семенівни Молдавської Петріківський розпис та ЗОШ № 255 м. Києва. Діти створили власні країни «Небувалих звірів», намалювали небувалих мешканців цих країн, дали назви країнам, мешканцям. Створили гарні умови для життя в щасті та радості. В окремих матеріалах можливо детальніші ознайомитися з подробицями втілення проекту. Ця частина проекту «Моя країна «Небувалих звірів» успішно триває.Деякі роботи були продеманстровані у вигляді роликів у відеосупроводі святкового відкриття Фестивалю-конкурсу. Підготовкою цієї частини Фестивалю-конкурсу займається Ірина Дживаго за допомогою Ігоря Джуваго при взаімодії з автором Наталією Веселицькою ЗОШ № 255.
http://nebuvalizviri.blogspot.com/
Малюк дракончик Ластик та його кращі друзі запросили усіх бажаючих завітати на дивовижне свято та відкрити справжню країну на власній правій долоньці – країну «Небувалих звірів».
Гості мешканців небувалих звірів відкрили власну країну і тому стали Клумбами та Колумбінами, а також отримали вірш-посвяту від автора Наталії Веселицької:
Колумбам и Колумбинам
Cтрана Небывалых зверей
Натальи Веселицкой

У каждого своя страна —
Смотри в ладонь внимательно!
Над ней желанье загадай —
Все выйдет обязательно.

Ты как Колумб Мечту найди —
И линии Судьбы
Соткутся в жизни полотно —
Свой Путь увидишь Ты!

************************************
Колумбам та Колумбінам

У кожного країна є —
Вдивись в свою долоньку!
Бажання влучно загадай —
Зрадіють син і донька.

Ти як Колумб до Мрії йди —
Навколо посміхнуться,
Коли всі рисочки руки
Горою Доль зійдуться!

Колумби та Колумбіни, малюк дракончик Ластик та його друзі подорожували разом країною Казок, бавилися, грали у цікаві ігри, раділи, співали, грали на музичних інструментах, малювали, допомагали один одному, тому що вони – СПРАВЖНІ, хоча іноді здається, що вони вигадані… Але це тільки здається, справжні друзі не можуть бути вигаданими.
Святковий настрій створювали для глядачів ведучі заходу заслужена артистка України Анжеліка Андрієвська, актриса Марія Самойленко, «Казкар» автор-виконавецьОлександр Тарасов, автор Наталія Веселицька. Додав святу колориту виступ Лауреата міжнародних фестивалів, члену журі Фестивалю-конкурсу автора-виконавиці Світлани Потери – пролунала пісня «Щедрий гість» про святителя Миколая. Країну добра відчули всі завдяки Бажені Пархоменко з Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка та Вікторія Шевченко познайомила присутніх з чарівников-недоуком. З гостями свята знайомилися справжні друзі Ластика – Черепашка Ойлало (Станіслава Єсіпчук), близнюкі-бобренята Шундик та Рундик (Альона та Олександра Паренюки),Сміхохотка (Наталія Наконечна), був прольотом і Мухослон (Ярослав Сарафанніков),Гусопотам (Ігор Джуваго), Ластика озвучував учень школи № 255 (2-а клас, Домущі Діма), нову пісню Ластика співала композитор-виконавець Валентина Книш. Із інших казок завітали Сорока-трескотуха и Лисичка-сестричка (Валентина Книш). Гранюкови Аня і Настя чудово співали!
В неділю Наталія Савіна та Олександр Різник (Центр духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія») показали літературно-музичну композицію «Чарівна історія», яка була створена Наталією Савіною з власних віршів та пісень на музику Олександра Різника у його виконанні.
Книга «Пригоди малюка Ластика та його друзів з країни «Небувалих звірів» була визнана психологами «Основами позитивного мислення у доступній формі від 0 до 150 років». Тому 14, 15, 16 грудня 2012 року відвідувачі дуже позитивно сприйняли свято «Щедрий Миколай» за участю Ластика та його друзів, переглянули виставку мистецьких робіт «Сад Любові та Радості» (формуванням експозиції займалась Тетяна Василівна Здоренко, відповідальний секретар Фестивалю-конкурсу разом з художниками-авторами художніх творів), приймали участь у майстер-класах:

 і створювали власноруч Красу разом з майстрами:
На початковому етапі Фестивалю-конкурсу учасники отримали подяки та дипломи«За особливий внесок у створенні КРАСИ, яка рятує Світ»календарики Мрії,буклети «З бабусиної скрині», сумісне творіння Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень і видавничого Центру «Майстер-десант» Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія».
Познайомитися з творчими роботами учасників Фестивалю-конкурсу можна у місті блогів Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія», видавничого центру «Майстер-десант»:
http://sadlr.blogspot.com/.

Одночасно відбірковий етап Фестивалю-конкурсу відбувався у м. Краматорську, Донецької області. І це не випадково. Перша презентація книги «Пригоди малюка Ластика та його друзів з країни «Небувалих звірів» проходила у Центральній бібліотеці О.С. Пушкіна у квітні 2011 року Бібліотека ім. О.С.Пушкіна. Дванадцять організацій міста та окремі творчі особистості прийняли безпосередню участь у цій події.
Публікації у краматорський пресі:
1) Юные краматорчане готовятся к новому фестивалю: 
http://hi.dn.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=29291:2012-12-16-08-54-45&catid=55:kramatorsk&Itemid=147 
2) МОЯ КРАЇНА «НЕБУВАЛИХ ЗВІРІВ» 
http://www.krm.gov.ua/news/view/3329 
Відбірковий етап Фестивалю-конкурсу триває: 
http://nebuvalizviri.blogspot.com/2012_10_01_archive.html

 
Тамара Абраменкова, керівник клубу англійської мови «TАMRA» при БК і Т НКМЗ (м. Краматорськ); член спілки творчої інтелігенції «Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія»; перекладач текстів про Ластика англійською мовою; член журі Фестивалю-конкурсу; автор книги віршів для дітей англійською мовою.

ENGLISH WITH TAMRA IS FUN
Сад Любові та Радості міста Краматорськ

Бажаючі можуть подавати замовлення на участь у Фестивалі-конкурсі до 25 лютого 2012 року у п’ятьох номінаціях за відповідними електронними адресами.

Оставьте комментарий